Seened: kupatamata seen võib terve roa ära rikkuda

Piret Parik, 15. august 2015

Kuivatatud puravikud ja kukeseened"Kes seeni täpselt ei tunne, peaks kindlasti mõnest targast raamatust näpuga järge ajama, et kõik kupatamist vajavad seened ära tunda," hoiatab toidublogija Martiina Anni. "Kui mõni juhtub kupatamata jääma, võib seene kibe maitse terve roa ära rikkuda, halvemal juhul võib sööja mürgistuse saada."

Martiina sõnul vajavad kupatamist paljud pilvikud ja riisikad. Pärast seda võib neid nii marineerida kui ka soolata. Viimastest on talvel väga hea seenesalatit teha, tõdeb ta. "Seeni võib kasutada igal pool – praadida kiirelt koos sibulaga ja süüa leivaviilul, teha suppi, kastet, risotot, pirukaid jne."

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?