Tšempionide eine ehk kuidas vältida ülesöömist ja sellest tingitud haiguseid

Henri Ruul, Rannamõisa linnulihablogi tervisenõustaja, 18. oktoober 2016

Tänapäeva üks suuremaid tervisevaldkonna probleeme ja väljakutseid on seotud ülesöömisega. Sisuliselt tähendab see, et tarbitakse üleliia madala toiteväärtusega, kuid kõrge kaloraažiga toitu, mille tagajärjeks on terviseprobleemid ja neist tingitud haigused. Seejuures on huvitavaks tõik, et ülesöömisriskiga seisab silmitsi nii jõukam kui ka vaesem osa elanikkonnast.

Riike, kus ülekaal ja rasvumine viimaste aastatega kasvanud ei ole, praktiliselt ei leia. Ainuüksi Euroopa Liidus on ülekaaluliste ja rasvunute osakaal elanikkonnast hinnanguliselt 52%.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?