Mis on soul food ja miks on see läänemaailmas populaarsust kogumas?

Toimetas Greete Kõrvits, 21. märts 2017

Soul food’i (ingl. k. toit hingele - toim.) juured ulatuvad Aafrikasse ja Ameerika orjanduse kurba ajastusse. Tänapäeval on afroameeriklaste tagasihoidlikust toidukultuurist, mis kasutas seda, mida võtta oli ja mis teiste toidulaualt üle jäi, saanud tõeline gurmeetoit. Kas see on aga enam õige asi?

Paljud toiduained, mida soul food’is kasutatakse, ei ole tegelikult Põhja-Ameerikale sugugi omased, kirjutab veebileht highsnobiety.com. Näiteks bataat, jamss, okra, silmoad ja punased oad reisisid orjalaevadel kaasa kui toiduaineid, mida orjakaupmehed oma ohvritele sisse söötsid – võimalik, et hirmus, et võõras toit nende tervise ära rikub. Istandustes, kuhu orjad müüdi, hakati kasvatama veel ka maapähkleid ja riisi, et orje toitva, kuid odava söögiga tugevana hoida.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?