Tõeliselt kasulik: supertoit KIKERHERNES

Toimetas Greete Kõrvits, 24. mai 2017

Ka meie poodidesse on viimastel aastatel hiilinud kikerhernes, mis ehk mõnele meist päris tuttav ei ole. Võõrastamiseks pole aga põhjust, sest tagasihoidlik kaunvili on tõeline supertoit, mis on kasulik südamele ja seedimisele, kirjutab ajakiri Natural Health.

Kikerhernes võib meie jaoks veel uus toit olla, aga maailmas on ta sojaoa järel kõige populaarsem kaunvili. Ennekõike on ta tuntud Lähis-Ida, Põhja-Aafrika ja India köögist. Kikerhernest tehakse karrit, teda pistetakse falafeli vahele ja loomulikult tehakse temast hummust. Natuke pähklise maitse ja võise tekstuuriga vili on ühtviisi hea nii värskena kui konservist - ta ei kaota oma tervislikke omadusi. Kuivatatud kikerhernestest saab jahvatada tervislikku kikerhernejahu, milles on rohkem proteiini kui paljudes teistes jahusortides. Ka on see gluteenivaba.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?