Kas rasedad tohivad süüa hallitusjuustu, sushit, koorikloomi, maksa või ingverit?

Silja Paavle, 30. juuni 2017

Raseduse ajal peab lisaks söödava toidu mitmekesisusele ja tervislikkusele olema tagatud ka toiduohutus. Ämmaemanda nõuandetelefoni 12252 ämmaemand Triinu Adlas nõustab rasedaid pidevalt teemadel, mida rasedad süüa tohivad ja mida kindlasti ei tohi ning toob välja viis enamlevinud toiduainet, mille söömisega kaasneb palju erinevaid müüte.

Esmalt mainib Triinu Adlas, et raseduse ajal ei tohi toiduks tarvitada toiduaineid, mille kaudu on suurenenud tõenäosus saada ohtlikke nakkushaiguseid listerioosi, salmonelloosi ja toksoplasmoosi põhjustavaid patogeenseid baktereid. Nakatumise vältimiseks ei tohi raseduse ajal toiduks tarvitada toorest liha ja kala, tooreid mune, pesemata köögi- ja puuvilju, pastöriseerimata piima ja sellest tehtud piimatooteid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?