Kõrvits konkureerib küpsetistes õuntega
Kersti Eero, 7. oktoober 2017
“Kõrvitsa-astelpajukook, kõrvitsa-tiramisu, kõrvitsa-kondenspiimakook, kõrvitsa-šokolaadikook, kõrvitsa-toorjuustukook,” meenutab Pärnu Taluturu kondiiter Merily Saare eelmise nädala kolmapäeval kohvikus koogiletis avanenud vaatepilti. Lisaks seisis menüüs kõrvitsa-suitsujuustu püreesupp.
Juba mitu sügist on kõrvits Merily kookides õunale konkurentsi pakkunud. Seda armastab Merily riivida nii biskviit- kui ka pannkoogitainasse ning panna Taluturul püreena ka muredatesse kõrvitsaküpsistesse. “Kuna kõrvits on üsna naturaalse maitsega, siis võiks kindlasti lisada kas kaneeli, muskaatpähklit, ingverit või mõnd muud vürtsi,” soovitab ta.