Kõrvits konkureerib küpsetistes õuntega

Kersti Eero, 7. oktoober 2017

“Kõrvitsa-astelpajukook, kõrvitsa-tiramisu, kõrvitsa-kondenspiimakook, kõrvitsa-šokolaadikook, kõrvitsa-toorjuustukook,” meenutab Pärnu Taluturu kondiiter Merily Saare eelmise nädala kolmapäeval kohvikus koogiletis avanenud vaatepilti. Lisaks seisis menüüs kõrvitsa-suitsujuustu püreesupp.

Juba mitu sügist on kõrvits Merily kookides õunale konkurentsi pakkunud. Seda armastab Merily riivida nii biskviit- kui ka pannkoogitainasse ning panna Taluturul püreena ka muredatesse kõrvitsaküpsistesse. “Kuna kõrvits on üsna naturaalse maitsega, siis võiks kindlasti lisada kas kaneeli, muskaatpähklit, ingverit või mõnd muud vürtsi,” soovitab ta.   

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?