Pühapäevane pannkoogihommik

Kersti Eero, 21. oktoober 2017

„Pannkoogihommikud tähendavad pere ühist aega katta laud, teha pannkooke ning neid siis kuhugi kiirustamata nautida,“ ütleb toidublogija Ragne Värk. Tal ilmus äsja raamat  “Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma“. 

„Märkan üha tihedamini, et eestlastel on traditsiooniks kujunemas pühapäevahommikud pannkookide seltsis koos isetehtud hoidiste või teiste lisanditega,“ ütleb Ragne. „Ka meie peres on see nii, kuid peale pühapäevahommikute on pannkookide päralt ka laupäevahommikud. Aga kui pühapäeval teeme alati ülepannikooke, siis laupäeval küpsetame vastavalt soovile. See on pere ühine aeg katta laud, teha pannkooke ning neid siis ilma kuhugi kiirustamata nautida,“ tõdeb Ragne, et nädalavahetuste hommikud venivad neil lõppevat nädalat arutades ja edaspidiseks plaane tehes päris pikaks. Aga see tähendabki ju kodusoojust ning tundub, et temaga on sama meelt teisedki eestimaalased – miks muidu püsivad pannkoogid juba pikemata aega eestikeelsete toiduretseptide otsingunimekirja topis. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?