Kaubanduses läheb kapsaralliks enne esimest adventi

Kersti Eero, 16. detsember 2017

Salvesti kolmest müügil olevast praekapsast on kõige pikema ajalooga n. ö. klassikaline praekapsas, seda on firma müügi- ja turundusjuhi Triin Kõrgmaa sõnul toodetud juba 50ndate aastate lõpust. Ainus retseptimuudatus toimus 90ndate keskel, kui vähendati rasva- ja soolasisaldust. „Aga Salvesti mulgikapsa tootmist alustati juba 1951.aastal,“ toob ta välja kohaliku kapsaturu staažikaima tegija.   

Põltsamaal hakati kapsaid purki panema 1960. aastate alguses, toona rajati ka uus konservitehas. Täna turul olevate praekapsaste retsept pärineb aastast 1973, siis jõudis müügile  „Põltsamaa searasvaga praetud hapukapsas“. Samal aastal sündis ka „Põltsamaa hautatud värske kapsas“, tänagi müügil oleva mulgikapsa retsept pärineb aastast 1972. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?