Ökokeetmine: muna kõvaks 18-23 minutiga

Toimetas Kersti Eero, 31. märts 2018

Kuigi muna keetmine tundub esmapilgul lihtne, on tihti tulemuseks ülekeedetud, sinakas ja kuiv munarebu, mis pahatihti lihtsalt prügikasti lendab, tõdeb  DAVA Foods Estonia juht Vladimir Sapožnin. „Tegelikult on kõik väga lihtne. Kõva muna, alates vee keemaminemisest, saab 9-10 minutiga,“ ütleb Eggo-munade tootja. 

Muna peab taluma kõrget temperatuuri ainult lühikest aega. Pikalt kõrgel temperatuuril keetmine võib panna munavalge kokku tõmbuma ja muuta selle kummiseks, samuti teha rebu kõvaks. Seepärast tuleb muna kiiresti jahutada, eelistatult jääkülmas vees, et keemisprotsess lõpeks kohe.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?