Lihtsaid suviseid roogi: Mida teha värskest kartulist

Kersti Eero, 14. juuli 2018

„Värskes kartulis on tärklist vähem kui talvekartulis ja sestap ei õnnestu neist ka putru keeta. See-eest on värskes kartulis suhkrut veidi rohkem ja see teebki ta maitsvamaks. Eriti kui süüa koos koorega. Pealegi saab siis rohkem C-vitamiini,“ tõdeb Tallinna teeninduskooli staažikas kokandusõpetaja Dina Aarma. 

Dina lemmiksöök ongi värske kartul või ja soolaga. „Kui veel tilli ja rohelist sibulat ka on, siis ei taha ma küll enam mitte midagi muud. Või kui, siis värsket hapukurki, näiteks kilekotikurke. Või värske kurgi salatit – vahet pole, kas äädika või hapukoorega.“  Sortidest eelistab ta Solisti ja Quatrot.   

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?