Kurgid purki: kirsileht hoiab kurgid krõmpsud ja mädarõigas aitab säilida

Kersti Eero, 25. august 2018

„Oma 150 kilo on juba purki pandud küll, aga kurgitegu pole veel lõppenud,“ resümeerib Marje Maripuu, kelle marineeritud kurgid Saarlase Eri pälvisid äsja Tahkuranna kurgifestivalil parima maitse tiitli. 

„Suurema osa sellest moodustavadki marineeritud kurgid, aga palju olen teinud ka sibula ja kurgi salatit. Pärast lisad sellele natuke majoneesi ja koort, ning suurepärane kaste ongi valmis. Särtsukurki (vt lisatud retsepti – toim) olen ka teinud. Inge Must hakkas kunagi neid tegema, aga mina lisan tegija särtsu ka,“ naerab proua Marje. Samuti poetab ta purki mõne tšillikaunaratta. Koos tšilliga andsid tema võidukurkidele maitset vürts, loorber, mädarõikajuur, küüslauk, äädikas, sool ning mustasõstra- ja kirsilehed. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?