Tervisliku menüü märksõnadeks on hooajalisus, kodumaisus ning mahe

Silja Paavle, 28. november 2015

Kui tahad olla elus, ilus ja terve ning elada kvaliteetset elu, siis jälgi, et su toiduvalik oleks hooajaline, kodumaine ning mahe.

„Kõige esimene kriteerium toiduainete valikul võiks alati olla hooajalisus. Kui eelistate hooajalist köögivilja, olete juba sammukese loodusele lähemal," sõnas Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu. „Näiteks kui lähete mõni kuu pärast või enne juunit poodi, et osta maasikaid, mida nõuab koogiretsept, siis võiks selle ostu pigem jätta tegemata, kuna need maasikad pole kasvanud loomulikul teel ja ei maitse hästi," selgitas ta ja soovitas sel puhul maasikad asendada sügavkülmast võetud koduaiamaasikatega või ka kodumaise moosiga.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?