Adik Levin | Lõpuks ometi räägitakse punase lihaga seotud ohtudest

Adik Levin, meditsiiniteaduste doktor, 11. jaanuar 2016

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) korraldatud uuring jõudis järeldusele, et punase liha söömine ja vähki haigestumise sagedus on omavahel seotud. Uurimuse autorite sõnul pole see teadmine siiski uus ning paljud arstid olid riskidest teadlikud juba varemgi. Kuid WHO aruanne on sellegipoolest oluline, sest organisatsiooni sõnadel on palju kaalu. Õnneks ei takistanud uuringu avalikustamist ka toiduainetööstuse lobitöö. Tekitas ju siinmailgi palju kära see, kui endine presidendiproua Evelin Ilves kritiseeris Kalevi kommides toorainena transrasvade kasutamist, kuid lõpuks tehti kommivabrikus siiski õiged järeldused ja kommide kvaliteet muutus tõepoolest paremaks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?