Diabeetikud ja vererõhuhaiged peavad suveperioodil tegema teadlikke ja tervislikke valikuid

Geidi Raud, 9. juuni 2017

Pikkadel ja soojadel suveõhtutel erutavad maitsemeeli naabrimehe õuelt tulev grillliha lõhn ja poes tundub õlu kõige isuäratavam valik. Südamearst aga manitseb, et inimesed, kes põevad suhkrutõbe või kellele on probleeme kõrge vererõhu ja südame rütmihäiretega, peaks enda menüüst rasvase liha välja arvama ja alkoholi asendama kaevu kangega.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloog Margus Viigimaa ütleb, et üldiselt tähendab suvi krooniliste haigustega kimpus olevatele inimeste jaoks kergemat perioodi, kuid see sõltub inimesest ja ka põetavast haigusest. “Vererõhuhaigetel on küll suvel kergem elu. See on tingitud sellest, et suvel on inimestel puhkused ning linnakära eest põgenetakse suvilatesse. Kui sügisel linna naastakse, tekitab kiire töötempo aga jälle stressi ja unepuudust ja vererõhk hakkab taas tõusma,” räägib tohter.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?