PÜHADEMUNADE TAASKASUTUS: täidetud munad 13 eri moel

Kersti Eero, 3. aprill 2021

Kui oled aastaid pühademune peitnud pikkpoisi või sokutanud Šoti lihapallide sisse ning munavõi ja kiluvõileib munaga ka enam ei isuta, siis tasub vahelduseks kiigata Aasia ja araabia maade köökide poole. Alati saab keskenduda eestlase peolaua klassikale – täidetud munadele, aga sedagi võiks teha uues võtmes. Näiteks värvida kooritud pühademunad uuesti ära ja maitsestada täidist mõne eksootilise vürtsiga.   

„Marokos puistatakse keedetud munale tihti peale lisaks terakesele soolale eksootilisemaid vürtse: vürtsköömen on kõige tavalisem, aga kasutatakse ka jahvatatud koriandrit ja isegi kaneeli. Minu väiksem poiss sööb keedetud muna ainult nii, et „Maroko asja“ ehk jahvatatud vürtsköömneid tuleb peale puistata,“ ütleb Liis Sillaste-Toots, araabia maade taimetoiduraamatu „Mitte ainult hummusest“ üks autoreid. Ta on Marokos söönud ka konservsardiini, munakollase, sibula ja toore koriandriga täidetud mune. Tihti kasutatakse kohalikus köögis keedetud mune ka mitmesuguste lihahautiste (tadžiinide) kaunistamiseks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?