TÄISKUU HULLUTAV MÕJU: kas see sunnib tõesti süütuid inimesi peksma, kihutama ja varastama? Vastuse annab miljoni süüteo analüüs!

Priit Pärnapuu, 6. juuni 2022

Uskumus, et täiskuu ajab hullud liikvele ja paneb tavapärasest agressiivsemalt käituma, annab pealtnäha hea õigustuse: asi pole minus, lihtsalt oli selline aeg, kui kõik teevadki piinlikke tegusid. Kas sellel vabandusel on aga mingi tõepõhi all? Õhtuleht analüüsis selguse saamiseks politsei- ja piirivalveameti massiivses andmebaasis leiduvat miljonit juhtumit. Vaata tabelitest, kas päriselt ka hakkavad inimesed täiskuu ajal rohkem kihutama, vägivallatsema ja varastama.

Politsei- ja piirivalveametil (PPA) on muljetavaldav avaandmete varamu, kus pole avaldatud vaid kurjategijate ja muude süüdlaste nimesid. Kõik muu on vabalt olemas maksimaalselt nädalase nihkega: mis, millal ja kus juhtus. Täpsemalt avaldab PPA ühes tabelis andmeid avaliku korra rikkumiste ja avalikus kohas toimepandud süütegude kohta, teises tabelis varavastaste süütegude kohta ja kolmandas tabelis on luubi all liiklusrikkumised.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?