SISEMINISTRI RAHAKÜLV! Lauri Läänemets eraldab raha koolide-lasteaedade ehitamiseks. Opositsiooni sõnul näeb see väga halb välja

Ekvard Joakit, 2. detsember 2022

Sotsiaaldemokraadist siseminister Lauri Läänemets eraldab siseministeeriumi eelarvest ligi 5 miljonit eurot koolide-lasteaedade ehitamiseks ja renoveerimiseks. Lisaks kultuuriministeeriumi vahendusel veel pea 2 miljonit eurot keskväljakute-rekreatsioonialade ehituseks. Keskerakondlane Tõnis Mölder arvab, et see näeb väga halb välja. Sotsid ise aga leiavad, et nad käituvad palju ausamalt kui koalitsioonipartnerid, kes peidavad raha ministeeriumide eelarvetesse ära.

Iga aasta lõpus lisandub juba riigikogus kaks lugemist läbinud riigieelarvele viimasel hetkel veel mitme miljoni eest lisakulusid. Enamasti suunatakse see raha kohalikele omavalitsustele ja mittetulundusühingutele. Pole saladus, et omavalitsustest osutuvad valituks ikka need, kus võimul mõni valitsuspartei, ning samuti täiesti juhuslikult saavad toetust just need MTÜd, mis seotud mõne valitsuserakonnaga.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?