IHUKAITSJALE HAMBAD KINTSU! Bideni koer lasi jälle kihvad käiku

Greete Kõrvits, 6. oktoober 2023

USA presidendi Joe Bideni saksa lambakoer Commander (pildil) peab paraku Valgest Majast lahkuma. Koer võttis peremehe kaitsmist nimelt veidi liiga tõsiselt, näksates valusalt üht Bideni kahejalgset kaitsjat, salateenistuse agenti.

Commanderil pole see paraku esimene kord hambaid näidata. Inimesi on ta hammustanud tervelt 11 korral. Sel korral vajas presidendi ihukaitsja aga lausa meediku tähelepanu. Mis kaheaastasest koerast edasi saab, pole veel otsustatud, teatas esileedi Jill Bideni kantselei.

CNN kirjutab, et tegelikult on Commanderi ohvrite arv kõrgem ning arstiabi, sealhulgas ka haiglaravi, on vajanud rohkem kui üks inimene. Paaril korral on hambad välkunud ka presidendipaari vanemal koeral Majoril. Bidenite läbisaamine salateenistusega olevat aga natuke pingeline – mitte ainult koerte pärast, vaid presidendipaar pidavat tegema oma päevakavas liiga sageli muudatusi ning veedab nädalavahetuseti harva aega Valges Majas. Iga muudatus ja asukohavahetus tähendab riigipead valvavale meeskonnale aga tohutuid ümbersättimisi. Ühest küljest on plaanide muudatused inimlikult arusaadavad, teisest küljest pole USA president aga päris tavaline inimene, kes võib tuju ajel poodi või puhkama või suvilasse putkata. Mõni aasta tagasi kirjutas Washington Post ka sellest, et salateenistus pidi toona palkama uusi inimesi veel värsket presidenti valvama. Teenistus muretses, et senised ihukaitsjad pooldasid ekspresidenti Donald Trumpi, seega polnud kindel, kas nood ka Bideni eest kuuli ette viskuksid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?