TORM RAPPIS KÕIKE, MIS ETTE JÄI! Kärdlas lendas uperkuuti sadakond puud: „Ei mäletagi sellist pauku!“

Kristjan Väli, 10. oktoober 2023

Tormituul ei andnud nädalavahetusel armu kellelegi ega millelegi, vaid lajatas nii, nagu torust tuli: tuuleiilid rebisid maa seest välja terveid puid, rääkimata kiduratest ja pehkinutest.

Ei ole paljud sellist tormi elus näinud! Just nii võiks kokku võtta nädalavahetusel möllanud tormi, mis ei jätnud puutumata ühtki Eesti nurka. Tallinnas asuvatest parkidest oleks justkui sõda üle käinud, samal ajal vedelesid kõikjal kesklinnas laialipillutud liiklusmärgid. Rääkimata juba väiksematest okstest ja muust prügist, mida tuul valimatult ringi keerutas. Kärdlas murdis tuul puid niivõrd aplalt, et linnarahvas nühkis imestusest silmi. Kärdla osavallavanem Aivar Viidik ütleb, et tema pole oma elu jooksul säärast vaatepilti veel näinud.

Kärdla vahel ringi liikudes võis pea igal sammul märgata murdunud ja koos juurtega kummuli lennanud puid. Õnneks ükski elumaja rängemalt kannatada ei saanud. Ka ükski inimene langeva puu alla ei jäänud. Viidik möönab, et see on õnn, sest tegu oli enamikule inimestele ennenägematu tormiga. „Ma julgen öelda, et sadakond puud. Ja me räägime, mis toimus Kärdlas sees,“ selgitab Viidik. „Ei mäletagi sellist pauku varasemast,“ lisab ta ning märgib, et peamised purustused olid kahes linna pargis. „Mingi osa tänavavalgustusposte on puude tõttu lõhutud ja üks muuseumi maja katus on kannatada saanud. Üks oks kukkus sinna peale. Siin-seal veel, aga suuri kahjustusi õnneks pole. Ühel tänaval lõhkus kuusk ära elektriliini postid.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?