OLGE NÜÜD! Poliitikud vilistasid politsei pakutud lahendusele, kuidas muuta ohutumaks Eesti avariirohkeim ristmik

Marvel Riik, 4. november 2023

Kuidas muuta Eesti kõige avariiohtlikum ristmik ohutumaks? Politsei pakkus välja erinevaid lahendusi, kuid munitsipaalpoliitikud põiklesid kõrvale neist kõige tõhusamast, mis vähemalt teoorias päästaks inimelusid ja väldiks automõlkimisi.

Pealinnas tehakse liikluskultuuri küsimustes suuri panuseid. Näiteks kolmapäeval teatas abilinnapea Vladimir Svet, et Tallinna liikluses ei tohi hukkuda ükski inimene. Poliitiliselt suurejoonelise sõnumi taga on reklaam linnavalitsuse jätkusuutliku linnaliikuvuse kava eelnõule, mille kohaselt aastal 2035 oleks Tallinnas ohutu liikumiskeskkond. Selle peamine mõõdik ongi liiklussurmade puudumine.

Teoreetilise sõnumi tuules on paslik vaadata, kuidas Tallinna munitsipaalpoliitikud tegelikult lahendavad reaalseid küsimusi. Septembri lõpus teatas politsei liiklusjärelevalvekeskus, et Eestis on kõige suurem tõenäosus sattuda liiklusõnnetusse Tallinnas Kristiine ristmikul. Eesti liikluskindlustuse fondi andmetel juhtus sellel ristmikul mullu 110 liiklusõnnetust. Tänavu oli neid septembri seisuga 70 – ehk tekkinud kahju on juba märgatavalt suurem.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?