ARU PÄHE! Viis tulesurma, töökorras suitsuandurit polnud kellelgi!

Arvo Uustalu, 8. november 2023

Kahe nädala jooksul on Lõuna-Eesti tulekahjudes hukkunud viis inimest. Reeglina on põlengud avastatud alles siis, kui kedagi päästa on juba hilja. Seni viimases hukkunuga tulekahjus kaotas elu 59aastane Põlvamaa mees.

„Ihu väriseb veel praegugi, tundsin Urmast pikki aastakümneid,“ räägib Põlva vallas Miiaste külas elav vana naine, kelle külakaaslane jäi esmaspäeva õhtul leekidesse. Nagu ikka meenutatakse lahkunut kui tublit ja abivalmis töömeest ning nagu ikka lisatakse diskreetselt, et kadunukesel oli väike viinaviga küljes. Mis tulekahju põhjustas, on veel lahtine. Külakaaslaste sõnul oli ootamatult manalateele läinud Urmas omal ajal kõva traktorist, kes töötas kolhooside uhkuse Kirovetsi peal. Nüüd oli tal tööga nagu oli. Urmas elas õnnetuse ajal väikeses hoovimajas. Õnneks ei võtnud tuld lähedal olev suur talutare, mille aknast teismeline poeg tulekahju märkas. Urmasest jäi maha mitu toredat täiskasvanud last. „Isa oli mulle lähedane inimene,“ ütleb lapsepõlvetalu nõnda kurval põhjusel külastav tütar.

Hoovimajas olid küttekehad ja Urmas oli ka suitsumees. Mis juhtus, näitab menetlus, kuid suure tõenäosusega päästnuks tema elu töökorras suitsuandur.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?