SUUR SISSEMURDMISTE LAINE! Kas peaks muretsema? „Ma ei mäleta, millal viimati koduukse ööseks lukku panin!“

Valeria Filippova, 9. november 2023

„Ma jätan aknad lahti, kui kodust ära lähen!“ sõnab Koplis elav naisterahvas. „Kui lähen lühikeseks ajaks ära, jätan koduukse lukustamata,“ kõlab seepeale teine Tallinna elanik. Ehkki vargad tegutsevad alati, on Eesti elanikud muutunud viimastel aastatel ükskõikseks ning liialt rahulikuks. Kas seetõttu on Eestis tõusmas sissemurdmiste sagedus?

„Ma ei mäleta, mil viimati koduukse ööseks lukku panin,“ teatab 46aastane Sergei, kes elab Tallinnast väljas. Meesterahva sõnul ei ole tema kodukülas kunagi midagi juhtunud, mistõttu magavad selle küla elanikud öösiti rahulikult. Lisaks tõdeb Sergei, et ei muretse ka peres olevate autode pärast: „Nii mina kui ka minu naine jätame autovõtmed ööseks autosse.“

Samas külas elav 48aastane Karl ei pane ka enda koduust pea kunagi lukku, ent pika mõtisklemise peale tuleb tal meelde imelik juhtum, mida ta hiljuti täheldas. „Meil on väike küla ja kõik tunnevad üksteist. Kaks kuud tagasi märkasin oma maja lähedal Ukraina automärkidega pargitud sõidukit, mille ümber toimus mingi kahtlane sahin,“ meenutab Karl. Ta märkas tundmatuid mehi, kelle käitumine pani Karli muretsema.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?