SUUR SKANDAAL: Ida-Saksamaa lasteaialt soovitakse eemaldada Anne Franki nimi

Toimetas Aare Kartau, 9. november 2023

Ida-Saksamaa linnas Tangerhüttes on lahvatanud skandaal seoses linnavõimude kavatsusega eemaldada kohalikult lasteaialt traagilise saatusega juudi tüdruku Anne Franki nimi. Kriitikud arvavad, et selline samm saadaks väga valesid signaale – eriti praegusel ajal.

Saksi-Anhalti liidumaa keskusest Magdeburgist umbes 30 km põhjas paiknevas väikelinnas Tangerhüttes asuva lasteaia juhataja Linda Schichor märkis, et Anne Franki kui noore holokaustiohvri lugu on keeruline lastele edastada. Kohaliku meedia teatel jäi lasteaia juhatajale mulje, et seda ei mõistnud ka migranditaustaga lapsevanemad. „Soovisime midagi, millel poleks poliitilist varjundit,“ märkis Schichor. Seni pole veel lõplikke otsuseid tehtud, ent probleeme on potentsiaalne nimevahetus põhjustanud oi kui palju.

Tangerhüttes toimuv on tekitanud protestilaineid kogu riigis. Meeleavaldajate sõnul saadaks Anne Franki nime eemaldamine kohalikult lasteaialt praegusel keerulisel ajal ühiskonnale väga valesid signaale. Siiski kinnitas linnapea Andreas Bröhm kinnitas, et nimevahetusel pole mingit pistmist hiljuti Lähis-Idas lahvatanud konfliktiga ning sellest hakati rääkima juba aasta alguses, vahendab Euronews.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?