GALERII | KULD KATUSE ALL! Tõnu Runnel: „Paratamatult hakkab kuklas tiksuma mõte, et kui palju meil võib seintes ja põrandas veel varandust olla!“

Maria Kilk, 19. juuni 2024

Kui jaanuaris tuli ühe Supilinna korteri remondi käigus ahju lammutamisel välja Kivisilda ja talvist Emajõge kujutav maal, ei osanud samas majas korteri renoveerimist plaaniv Tõnu Runnel arvatagi, et peagi leiavad töömehed samast majast – nüüd juba tema enda korteri katusealusest panipaigast – veel 19 teost.

Naaberkorterist leitud maali autor on 1922. aastal Pallases õppinud kunstnik Voldemar Rosenberg. Runnelite korteri kunstileiu autoriteks on aga 1961. aastal Tartu kunstikooli lõpetanud tudengid. Mõni kunstnikest on tänaseks vägagi nimekas, mõni ka vähem, kuid on ka maale, mille autorit ei ole suudetud senini tuvastada. Maalide autoritena on tuvastatud Malle Leis, Enno Ootsing, Helle Vahersalu, Tiiu Lubja, Luule Lehtsaar ja Agnessa Jänes. Nende juhendajaks oli tollal Ilmar Malin, kelle käe all maaliti peamiselt modelle ja figuraalseid kompositsioone.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?