LINDA SAI 11 KUUGA KAPRALIKS | Noore naise kogemused: mitmed sõdurid olid ülesande pooleli jätnud. Mina aga tegin ära, vahet pole, kuidas

Linda Maria Saar, Kaitseväe kapral, tudeng, 20. juuli 2024

Ajateenistuse lõpust on möödunud kuu. Ma ei osanud oma militaarkogemust varem kokku võtta, sest normaalsusest on raske kirjutada. Nüüd on aga tavalised asjad – rohelised narid, automaadid nende all ning pidev ümbritsetus kaasvõitlejatest – muutunud unenäoliseks minevikuks. Siiski tänan end, et igapäevaelust korraks välja astusin.

Läksin kaitseväkke eesmärgiga iseenda ja teiste inimeste käitumist keerulistes situatsioonides paremini tundma õppida. See oli minu jaoks viis oma loomingule filmitegija ja fotograafina sügavamat tausta luua. Ajateenistus tundus inimvaatluseks hea paik, sest kokku on sattunud väga erineva sotsiaalse taustaga noored, peamiselt muidugi noored mehed. Sellist kohta on tänapäeva ühiskonnas raske leida, kus ainult üks sugupool oleks nii domineerivalt esindatud. Minu sõduri baaskursuse rühmas teenis peale minu üks naine ning 34 meest, allüksuses oli neidusid juba 18 protsenti ehk kolm eksemplari.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?