Värskest kurgist saab ka sooja roa ja magustoidu ehk Kolm käiku krõmpsust kurgist
Kurk on üks kõige tavalisem köögivili, mida tavatseme talveks sisse teha, salatiks lõigata või võileiva peale panna. Aga see vili võib olla mõnusaks täienduseks mitmetes roogades, ka kuumades ja isegi magustoitudes. Nii saab kurgist ja kurgiga kokku panna kasvõi kolmekäigulise või vaat et isegi neljakäigulise eine.
Värske kurk on kesksuve lahutamatu osa. Nüüd on valmis väikesed pringid kurgid, mis on aromaatsed, krõmpsud ja vähem vesised kui kevadised või varasuvised kasvuhoonekurgid.
Oma maheda ja värske maitse poolest sobivad kurgid õige mitmetesse roogadesse, nii külmadesse kui ka kuumadesse. Lisaks on kurgi kalorisisaldus väga madal, mis tähendab, et seda võib ohtralt süüa ja täiesti süümepiinadeta! Kurgis on 90–95% vett ja 100 g kurki annab vaid 15 kcal.