TÖISE ROMAANI VALUD | Kätlin Konstabel: mida teeksid, kui ülemus sinusse ära armub? Kas tööandja oskab aidata?

Kätlin Konstabel, psühholoog ja pereterapeut, 3. august 2024

Inimsuhted ja emotsioonid on kõike muud kui lihtsad – iga vähegi elu näinud inimene teab seda tõsiasja. Ajalugu ja kirjandusklassika räägivad meile küllaga lugusid, kus kuumad tunded on lahvatanud inimeste vahel, kes üksteist vaid kaugelt tohiks kiigata. Teame kõik lugusid ka sellest, kui kibedalt võivad mõjuda lahkuminekud, petmised ja vastamata jäänud kirg. Tänapäeval võib see kõik juhtuda ka töö juures.

Inimsuhted ja emotsioonid on kõike muud kui lihtsad – iga vähegi elu näinud inimene teab seda tõsiasja. Ajaloo ja kirjandusklassika räägib meile küllaga lugusid, kus kuumad tunded on lahvatanud inimeste vahel, kes üksteist vaid kaugelt tohiks kiigata. Teame ka kõik lugusid sellest, kui kibedalt võivad mõjuda lahkuminekud, petmised ja vastamata jäänud kirg.

Väga keeruliseks muutunud suhetega seoses kipuvad inimeste peades eksisteerima diametraalselt erinevad hoiakud ja tundmused. Jah, teoorias teame kõik, kuidas ratsionaalne mõtlemine-käitumine võib sellistel hetkedel ka kõige intelligentsema inimese maha jätta ja et vahel võivad sellised lood letaalseltki lõppeda. Ometi ei keela see teadmine päriselus sellistest lugudest kuuldes soovitamast, et olgu suur kirg või purustav viha, kaks inimest saavad ju ikka maha istuda ja sotid rahulikult selgeks rääkida.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?