MAAILM NÄGI BREIKTANTSU. Favoriidid õigustasid end, üllatajaid oli palju ning populaarsuse kasv tohutu. „Selliseid emotsioone tuleb veel mõnda aega seedida.“

Lenel Karu, 14. august 2024

Breiktantsu debüüt olümpial on tehtud ning ajaloo esimesteks olümpiavõitjateks kroonitud Jaapanist pärit B-Girl Ami (25) ning Kanada tantsija B-Boy Phil Wizard (27). Kuivõrd selle ala pääsemine olümpiakavva on tekitanud vastakaid seisukohti, siis nädalavahetuse jooksul publikuni ja otseülekannete jälgijateni jõudnud pöörased trikid, adrenaliin, melu ja fantastilised tantsijad jätsid endast inimestele sügava mulje. Tantsijate sportlikes oskustes ei ole põhjust kahelda ning fanaatikutel püsib lootus, et see ei olnud viimane kord, kui breiktantsu olümpial näha saab.

On aeg teha kokkuvõtted kahest meeldejäävast päevast Pariisis, Concorde'i väljakul. Kuigi breiktantsu võistlused avanud räppar Snoop Dogg oli publikule positiivne üllatus, siis rohkem vau-efekti tõid siiski parimate breiktantsijate battle'id. Võttes arvesse, et räpp kuulub hip-hop kultuuri põhielementide juurde samamoodi nagu breiktants, siis oli aga Snoop Doggi tervitus ja kohalolu igati loogiline.

16 parima naistantsija seast pääsesid veerandfinaalidesse kaheksa b-girl'i: Prantsusmaalt pärit Syssy, Jaapani esindajad Ami ja Ayumi, Hollandi tantsija India, hiinlannad 671 ja Ying Zi, Ukrainast pärit Kate ning Baltikumi pärl, leedulanna Nicka. Favoriitideks olid Nicka, 671 ja Ami ning just nemad jagasidki omavahel poodiumikohad: Ami võitis olümpiakulla, Nicka hõbe- ja 671 pronksmedali. Üllatajaid oli aga veel, näiteks 18aastane India või 16aastane prantslanna Syssy.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?