Muusik Nick Cave oma kahe poja surmast: süütunne on paratamatu

Toimetas Anete Tolli, 14. august 2024

Austraalia muusik Nick Cave kaotas 2015. aastal oma 15-aastase poja Arthurit, kes kukkus Brightonis nende kodu lähedal kaljult alla. Tema teine poeg Jethro Lazenby suri Melbourne'is 2022. aastal 31-aastasena, vaid mõned päevad pärast vanglast vabanemist.

Jethro Lazenby võitles narkosõltuvuse ja skisofreeniaga ning oli kaks kuud enne oma surma rünnanud vägivaldselt oma ema. Muusik Nick on aastate jooksul avalikult rääkinud oma tragöödiatest, kuid nüüd ütleb ta, et tunneb end häbiväärselt enesekesksena. Eelseisvas „Australian Story“ saate reklaamklipis on näha, kus Nick muutub intervjuud andes emotsionaalseks, kui ta oma lastest räägib. „Ma tundsin aukartust enda geniaalsuse ees. Ma lihtsalt nägin selle häbiväärse eneseupitamise rumalust.“ Ta tunnistas, et tema elustiil lagunes koost pärast poja Arthuri surma. „See idee, et kunst trumpab kõik üle, ei kehti enam minu kohta.“

„Vabandust, sellest on tegelikult üsna raske rääkida.“ Aasta alguses tunnistas Cave, et pärast oma poegade traagilist kaotust ei saa vältida süütunnet, öeldes, et vanema jaoks on vastuolus loodusega matta oma last.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?