KÜBERKIUSAMISEST SAI VILLAND! Olümpiamängudel kulla võitnud Alžeeria poksija kaebas J. K. Rowlingu ja Elon Muski kohtusse

Toimetas Merilin Lutsar, 16. august 2024

Alžeeria poksija ja värske olümpiavõitja Imane Khelif esitas kohtuhagi J. K. Rowlingu ja Elon Muski vastu seoses küberkiusamisega, mida ta pidi taluma pärast oma võitu Pariisi 2024. aasta olümpiamängudel, vahendab Variety.

25aastase Imane Khelifi osalemine olümpiamängudel tekitas laineid juba enne võistluse algust, kuid pärast olümpiakulla võitmist sattus ta veelgi suurema kriitikatule alla. Peamine vaidluspunkt oli tema sobivus võistelda naiste poksikategoorias, hoolimata sellest, et Khelif on sündinud naisena ega identifitseeri end transsoolise või intersoolise inimesena. Paljud süüdistasid teda meheks olemises ja väitsid, et ta ei tohiks naiste seas võistelda.

Poleemika kogus hoogu, kui tuntud avaliku elu tegelased, nagu J. K. Rowling ja Elon Musk, sotsiaalmeedias sõna võtsid ja vihjasid, et Khelif ei peaks naiste seas võistlema. Rowling postitas pildi Khelifi poksivõitlusest ning väitis, et Khelif nautis oma vastasele vastu pead löömist. Musk toetas sarnast sõnumit, kus öeldi, et „mehed ei kuulu naiste sporti“.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?