PUNKAR JA MIILITS ULATASID KÄE | Mart Soidro: kahtlane, et Madison ühineks Keskiga. Milleks talle neid Jana Toomi jamasid vaja on?

Mart Soidro, literaat / SDE, 16. august 2024

Pool kuud kestnud Pariisi olümpiamängud möödusid linnutiivul ja on läinud igavikku. Nagu juba nädala eest vargsi kartsin, siis seekord ei jäänud meie sportlastel näppude vahele midagi. Pean silmas medaleid, mitte esikümne kohti, mis olid pealegi oma kaalult erinevad.

Kuna kõik esikümnesse tulnud sportlased tulid 4.–10. kohale, saavad nad kaks aastat iga kuu 1600 eurot palka ja 1650 eurot ettevalmistustoetust. Iseenesest tore, kuigi oli vaks vahet Nelli Differtil ja Janek Õiglasel, kes pidid neljanda ja viienda koha nimel päeva või lausa kaks palehigis rassima või kerge nahaga pääsenud Heiki Nabi, kes kümnenda koha saamiseks piirdus ühe mannetu matšiga, mille vägilane talle sobimatute reeglite tõttu pealegi veel kaotas.

Pärast olümpiamängude lõppu asusid spordiajakirjanikud meie atleetidele viie palli süsteemis hindeid panema. Minu jaoks on see arusaamatu tegevus. Mida see sportlasele ja lugejale annab? Kooli ajast oleks mul justkui meeles, et hindeid pani ikka targem rumalamale, nüüd näikse olevat vastupidi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?