ARVUSTUS | Zevakini ja Valtingu uus reisisaade toob esile, kui lihtne oli Pablo Escobaril ametnikke korrumpeerida: „Ta pakkus mulle viie aasta palga!“

Merilin Lutsar, 9. oktoober 2024

Reisisaade „Zevakin ja Valting vs. Ladina-Ameerika“ viib vaatajad kohtadesse, mis jäävad tihti tavaturistidele kättesaamatuks. Koos meelelahutusliku duoga saab kaheksa episoodi jooksul näha põnevaid paiku Argentiinas, Kolumbias ja Kuubal ning ka sealse kultuuri varjukülgi.

Saate esimeses episoodis on selgelt näha saatejuhtide Andrei Zevakini ja Robin Valtingu pühendumist projektile – mehed võtsid kodumaal hispaania keele tunde, et kohalikega paremini suhelda. Eks hooaja jooksul selgub, kui palju neil sellest ka kasu oli. Kaadrid pikast lennureisist tahaks kohe alguses edasi kerida, aga kui mehed juba Medellini jõuavad, läheb põnevamaks. Ja muidugi, kui ekraanile ilmub Pablo Escobari nimi, siis tead, et peagi saab infonäljas meel rahuldatud! Esimene episood keskendub Kolumbiale, täpsemalt Medellinile, mis on kurikuulus Escobari juhitud narkokartelli keskuse poolest. See on ka üks saate keskseid narratiive – tutvustada vaatajatele Medellini ja selle ajalugu. Samas on saate avaosa justkui pikk treiler eesootavast hooajast, jättes vaatajad kiuslikult põnevuse järele janunema.

Pablo Escobari mõju tänaseni

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?