India arst: võilille ja takja söömine mõjuks eestlaste tervisele hästi
Silja Paavle, 3. november 2016
"Ajurveda põhimõttest lähtuvalt tuleb tervisele mõeldes toitu valmistada vaid puhtast ja peamiselt kohalikust toorainest," räägib maailma üks hinnatumaid ajurveda arste doktor Somit Kumar. Ta on uurinud eestlaste toitumisharjumusi viimase kolmesaja aasta jooksul ja saanud teada, et enne kartulit sõid eestlased peamiselt võilille ja takjat.
2015. aastal Riiga kolinud ja sealses ülikooli doktorantuuri astunud Somit Kumar ütleb, et ajurveda põhimõttest lähtuvalt tuleb terve püsimise nimel toitu valmistada vaid puhtast ja peamiselt kohalikust toorainest, mistõttu oli Baltikumis tema esmaseks prioriteediks, et üldse ajurvediliselt patsiente nõustada, uurida siinse rahva ajaloolisi toitumisharjumusi.