Trendid toidumaailmas: kohalik värske toit, hoidistamine ja fast food

Kersti Eero, 6. jaanuar 2018

„Teadlikkus, mida süüa ja miks süüa, hapendamine-marineerimine-kääritamine ning jätkusuutlikkus,“ nimetab Viimsi Cafè Lyoni peakokk Hardi Nurmine alanud aasta kolme põhisuunda toidumaailmas. „Kõige tähtsam trend on kohalik toit, teine toidu värskus ja ka fast food pole kusagile kadunud,“ lisab Eestit tänavu kokandusolümpia Euroopa voorus esindav Pavel Gurjanov.

 „Inimesed teavad, mida nad söövad ja ennekõike, kust nende söök tuleb,“ usub Eesti Peakokkade Ühenduse asepresident Hardi Nurmine, et inimeste toiduteadlikkus kasvab ja koos sellega muutub ka tootmine ökoloogilisemaks. Eestis tõestab tema sõnul seda teadlikkust ilmekalt restorani Juur edu – alles mullu märtsis avatud restoran jõudis kohe White Guide`is (Põhjamaade restoranide teejuht – toim) Eestis restoranidest viiendale kohale. „Nende missioon ongi kodumaist ja  mahetoitu propageerida.“  

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?