Uue albumi avaldanud Svjata Vatra ühendas jõud räppar Tiiuga: meeldib kontrast, et on tuline folgibänd ja roosa naisräppar

Terttu Jazepov, 18. mai 2018

„Praegu ongi maailmas kogu aeg hästi palju muutusi, tahad sa seda või mitte. Peame kuidagi reageerima, eriti nendele muutustele, mis on ebameeldivad,” sõnab Svjata Vatra laulja Ruslan Trochynskyi uue albumi „Muutused / Zminy” kohta, mis nägi ilmavalgust eelmisel nädalal.

Muutusi on Svjata Vatral viimase aastaga toimunud mitmeid, kuid ebameeldivaks neid nimetada ei saa. Näiteks sõlmisid nad lepingu Saksa plaadifirma Nordic Notes’iga, mis tegeleb Põhjamaade muusika levitamisega Kesk-Euroopas ning kes on välja andnud näiteks Trad.Attack!’i ning Mari Kalkuni albumid. „Kohtusime Nordic Notesi eestvedaja Christian Pliefkega eelmise aasta Tallinn Music Weekil ja jäime talle silma. Rääkisime, et meil on varsti ilmumas uus album ning ta lubas meil silma peal hoida,” räägib Svjata Vatra mänedžer Terje Trochynskyi. „Oleme tegutsenud 13 aastat nii, et meil ei ole plaadifirmat kõrval. Suured plaadifirmad nišitegijaga eriti ei tööta ja Ruslanil on Ukraina EMI-ga kogemus olemas. Ruslani eelmine bänd Haydamakyi oli esimene folkrokk-ansambel, kes EMI-ga lepingu tegi ja nemad artistina said vaid suvalisi kopikaid. Selle tõttu olime sel teemal ka suhteliselt tundlikud.”

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?