Kuldreeglid kodusele kohvimeistrile: Kohvi kolm peamist vaenlast on õhk, valgus ja niiskus  

Kersti Eero, 29. september 2018

Eestlase kõige suurem viga kohvi tehes on see, et ta doseerib üle, ütleb Jungent Estonia OÜ barista Helger Aava. Neil, kes armastavad kangemat kohvi, soovitab ta filterkohvi tehes kasutada liigse lusikatäie asemel kas heledamat rösti, jämedamat jahvatusastet või panna korraga kaks filtrit.

1. „Umbes 20 protsenti sõltub tehnikast, 30 protsenti kohvist ja 50 protsenti inimesest, kes sulle kohvi valmistab,“ tõdeb Helger, et ka kõige kallimast kohvimasinast on vähe abi, kui sa seda ei valda. Eeskätt kehtib see nende masinate puhul, kus ainult nupule vajutamisest ei piisa. Kodus sõltuvad kohvi maitse ja kangus tegijast veel rohkemgi.    

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?