Verivorstid: jõulu­laua lahutamatu osa

Kersti Eero, 21. detsember 2015

"50 protsenti verivorstidest süüakse ära detsembris," ütleb varasemate aastate müüginumbritele tuginedes HKScan Estonia brändijuht Triin Lõoke. Eelmisel aasta söödi jõulude ajal ära 70 veoautokoormatäit verivorste ja ahjupraade. Lihakombinaadid hakkavad selleks valmistuma ehk verd koguma juba jaanipäeval.

"Läbi aegade on eestlase jõululaua juurde kuulunud verivorstid, aga neidki võiks vahelduseks traditsioonilistele põnevamas vormis pakkuda," ütleb Rannarootsi  maitsemeelelahutaja Erlis Schönberg. Ühe võimalusena soovitab ta pühadelauale veeretada verivorstist trühvleid (vt. retsepti).

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?