SMUUTIKOOK: suvi on parim aeg teha külmutatud kooke

Kersti Eero, 11. juuli 2020

 „Smuutikoogid on viimase paari-kolme aasta nähtus,“ tõdeb mitmete retseptiraamatute autor Tiina Lebane, et väga levinud need tervislikud koogid veel pole. Aga smuutide populaarsust arvestades pole ime, kui järgmiseks suveks on neist saanud juba uus trend koogimaailmas. 

Seda, millal smuutid Eestisse jõudsid, praegu enam keegi täpselt ei mäletagi, aga kindlasti sai nende kokku suristamine hoogu juurde neli aastat tagasi pärast Eliq Maraniki raamatu „101 smuutit“  ilmumist. Eestlaste smuutiarmastust ainult süvendas teisegi Eesti juurtega autori – Kati Jaakoneni aasta hiljem ilmunud „Supersmuutid mangost mustikani“ (raamatu teine autor on Marjo Kauppila). Eelmisel aastal lisandusid ka Maraniki „Probiootilised smuutid“. Aga need pole kaugeltki ainsad smuutiraamatud, lisaks kuulub smuutidele üha olulisem roll teisteski retseptiraamatutes. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?