TÄHED JA TÄHEKESED | Emil Rutiku tütar Sofia soovib elu siduda muusikaga: isa on õnnelik, et olen läinud tema jälgedes

Liisa Mugra, 7. november 2023

„Isa loodab ilmselt salaja, et ma lähen muusikateed,“ räägib Emil Rutiku noorim laps Sofia, kes nimetab end Hunt Kriimsilmaks – tegeledes muusikaga, kirjutades luuletusi, tehes käsitööd ja tegutsedes veel sajal rindel. 

Sofia (17) on elanud kogu oma elu maal. Seda kogemust oskab neiu väga hinnata. „Kui tahad vaikust, siis see on peaagu igal pool lihtsasti saavutatav. Mäletan, kuidas tulin mõnel päeval bussi pealt maha ja heitsin end lumehange paariks minutiks vaikust kuulama. See oli mu lahedaim talvine rituaal,“ laseb ta mõtte lapsepõlveradadele rändama. „Ja veel meenub meie majaämblik. Meil elas kodus ühes nurgas ämblik, kellele panime nimeks Linda ja toitsime teda kärbestega. Mul oli väiksena üldse suur armastus putukate vastu,“ jutustab Sofa naerulsui.

Muidu möödus lapseiga nagu maalastel ikka – õues mängides ja aiatöid tehes. Kui pere maaelust tüdines, võeti ette reise näiteks Inglismaale, Prantsusmaale, Egiptusesse või veedeti ühist aega mõnel muul toredal viisil. „Mul oli õnnelik lapsepõlv,“ ütleb Sofia.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?