2 VIISI SÕDA UKRAINAS LÕPETADA | Oleg Samorodni: nimetagem neid Euro-Atlandi ja Lähis-Ida valikuteks. Kuidas need toimiks?

Oleg Samorodni, publitsist, 7. november 2023

Viimasel ajal on ilmunud teateid, et keegi väidetavalt üritab veenda Ukraina juhtkonda Kremli kääbustega läbirääkimisi pidama. Täpsemalt – veenda Ukrainat kapituleeruma. Sest Venemaa ei kavatse mingeid rahuläbirääkimisi pidada.

See kõik tuletab mulle meelde nalja Inglismaa kuningannast: kosjasobitaja veenab üht ukraina maakat laskma oma pojal Inglise kuningannaga abielluda. Too pole pikka aega nõus. Lõpuks, pool aastat hiljem, annab ta oma nõusoleku. Kosjasobitaja pühib väsinult laubalt higi ja ütleb: „Nüüd jääb üle vaid Inglismaa kuninganna ümber veenda.“

Nii näib sellise kosjasobitajana näiteks Ungari peaminister Viktor Orban. Just see Ungari ekstsentrik üritab Putinit Euroopas vähemalt kellegi poolele meelitada. Kuigi need katsed lõhnavad juba nekrofiilia järele – Moskvas levivad jonnakalt jutud, et Putin suri juba 26. oktoobril. Ja tema surnukeha lebavat sügavkülmas, sest Kremlis ei teata, mida sellega peale hakata.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?