TÄNA 25 AASTAT TAGASI | Mart Soidro: paljude arvates oli tänavune aasta väga raske, opositsiooni arvates lausa katastroofiline. Kas vanasti oli parem?

Mart Soidro, literaat, 29. detsember 2023

Vanemad inimesed ehk mäletavad veel Eesti Televisiooni kultussaatesarja „Täna 25 aastat tagasi”, milles käsitleti Teise maailmasõja sündmusi. Saatejuhiks oli Valdo Pant ja see oli eetris aastatel 1966-1970. Saatesarjas oli kokku 314 saadet ja see oli televaatajate hulgas väga populaarne. Hoolimata oma punasest kastmest. Kui hästi me praegu 25 aasta tagust aega mäletame?

Väikese poisina neid saateid vaadates tundus see väga kauge ajana. Eriti veel siis, kui sa oled alles viieaastane ja ei saagi seda aega mäletada. Nüüd on hea võimalus kontrollida, kas kõik on teisiti, kas veerandsaja aasta tagused sündmused on paremini meeles. Seda enam, et paljude arvates oli tänavune aasta väga raske, opositsiooni arvates lausa katastroofiline: majanduslangus ja inflatsioon, sõjad Ukrainas ja Lähis-Idas. Rääkimata parlamendikriisist ja eelseisvatest maksutõusudest. Aga mis me pikalt pajatame, hakkame otsast pihta!

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?