Sõber Tõnis Kipper meenutab Väino Uibot: ta ei leppinud kunagi enne, kui tulemus oli sedavõrd hea, et kadus piir diplomeeritud või isehakanud näitleja vahel

Liisa Mugra, 25. jaanuar 2024

„Sellistel puhkudel on alati kõik sõnad otsas ja mõtted tunduvad nii mõttetuna,“ tunnistab lavastaja ja ajakirjanik Tõnis Kipper, kuuldes hea sõbra Väino Uibo lahkumisest.

„Aga. Väino, ma tahan Sind tänada. Olgugi hiljavõitu, siiski. Kohe mitme asja eest. Tänan Sind selle eest, et sa 25 aastat tagasi olid nõus tulema Saaremaale ja hakkama üles ehitama Kuressaare Linnateatrit. Et Sa seda teatrit mitu aastat juhtisid, et Sa mind sinna teatrisse tööle võtsid. Need olid keerulised, põnevad, aga väga väga ägedad aastad! Tänan Sind nende rollide ja lavastuste eest, kus oli võimalus kaasa teha. Sind tänavad kindlasti ka need kümned ja kümned Saaremaa harrastusnäitlejad, keda sa utsitasid ja suunasid ja kasvatasid ja usaldasid ja oma lavastustesse kutsusid. Sa olid meile kui kohalik lavakunstikool ja teades Sinu nõudlikkust, ei leppinud Sa kunagi enne, kui tulemus oli sedavõrd hea, et saalis istujal kadus piir diplomeeritud või isehakanud näitleja vahel. Tänan Sind nende kohtumiste, jutuajamiste ja teatrielemuste eest!“ meenutab Tõnis oma järelehüüdes.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?