EKSOOTILISED TOIDUD: Georg Malvius: mind kutsuti sööma koeraliha. Milliseid võikaid maitseid maailmas veel on?

Georg Malvius, lavastaja, 23. märts 2024

Olen toidust varemgi kirjutanud, kuid sedapuhku tuleb juttu ebatavaliste asjade söömisest või – nagu minu puhul – söömast keeldumisest.

Püüan oma reisidel alati leida selliseid restorane, kus kohalikud söömas käivad. Reisil Tobagosse ja Grenadasse kutsuti mind sööma koeraliha, millest ma keeldusin. Ma armastan koeri ega suuda ette kujutada, et võiksin neid süüa.

Toidueelistusi dikteerivad tihtipeale kultuurinormid. Nii on mõnes piirkonnas vastuvõetav teatud toitude söömine, mida mõnes teises peetakse tabuks või äärmuslikuks. Näiteks on vallandanud koerte söömine arutelu ja poleemika eeskätt hingesideme tõttu, mida paljud nende truude kaaslaste vastu tunnevad. Koeraliha on aga mõnes Aasia osas (iseäranis Hiinas, Lõuna-Koreas, Vietnamis ning mõnes Indoneesia ja Filipiinide osas) söödud sajandeid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?