Korralda mõnus suvine aiapidu lihtsalt ja kerge vaevaga!

Pille Enden, Fotod: Jaan Heinmaa, 1. juuni 2024

Aiapeo ettevalmistamine nõuab planeerimist, aga kui seda nutikalt ja läbimõeldult teha, ei pea peo võõrustaja külaliste saabudes enam köögis rabama, vaid saab ka ise seltskonnas olla. Selleks pakume lihtsaid ideid ja kergeid roogi, mis ülemäära sahmimist ei nõua ja millest osa saab varem valmis teha.

Aiapeo oluline komponent on toit, sellest ei saa üle ega ümber. Suvisel ajal on menüü koostamine lihtsam, sest saadaval on rohkelt värsket kraami, millest toite valmistada või mida niisama lauale panna. Aiapeo lihtsaim variant on bufee-laud, kus iga külaline saab oma taldrikule meelepärast valida ja tõsta . Eriti mugav on see siis, kui inimesi on palju. Pakkuda võib suupisteid, salateid, küpsetisi, grillroogi, karastavaid jooke ja mõistagi magusat. 

Suupisted on vaagnal efektsed, neid on mugav süüa ka püstijalu ja selleks ei ole vaja teab kui suuri taldrikuid. Bruschetta'sid võib valmistada mitmesuguste katetega. Saiad saab valmis röstida ja katted võib ka kausikestega kõrvale sättida, siis saab igaüks endale ise suupiste kokku panna ja ka sai säilitab krõbeduse. Saiad tomatikattega on lihtsaim variant, aga võimalusi on palju.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?