Esimese Eesti takistussõitjana olümpiapileti lunastanud My Relander: „Otsisin noorena alati võimalusi, kuidas kauemaks talli jääda.“

Kai-Melli Kapten, 5. juuli 2024

Kui Tokyos tegi Eesti ratsaspordi ajalugu esimese meie ratsutajana olümpiale pääsenud koolisõitja Dina Ellermann (43), siis Pariisi olümpial on kord takistussõitja My Relanderi (25) käes. Juba aastaid Hollandis elavat ja treenivat ratsasportlast iseloomustab seikluslik elutee ja töökus, mille taga on lisaks olümpiaunistusele olnud alati kirg hobuste vastu.

Kuigi väikese My panid soomlastest vanemad esmalt hoopiski balletitrenni, loksus tulevase olümpiasportlase huvi hobuste vastu lõplikult paika Shetlandi ponide suvelaagris, kuhu vanemad olid saatnud ta sõbrannaga aega veetma. My perekonnal puudus varasemast igasugune kokkupuude ratsaspordiga, ometi naasis My laagrist veendumusega, et temast saab justnimelt ratsasportlane. 

Soomes sündinud My, kes kõneleb viit keelt, oli Tallinnasse kolides 9-10aastane. Tal on ka kaks venda. Eestis jätkas ta õpinguid Tallinna Soome koolis. Kuigi perega nii Soomes kui ka Rootsis elanud My pole kunagi käinud eestikeelses koolis, otsustas ta 18aastaselt Eesti passi kasuks. 15aastaselt oli ta saanud eriloaga spordikodakondsuse.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?