VIDEO | 7 MILJONIT VAATAJAT! Kristjan Järvi ansambel esines koos Coldplay'ga: mõtlesin, kas saan kunagi veel kogeda midagi sellist, mis just toimus!

Eliise Maria Tammaru, 5. juuli 2024

Kristjan Järvi ansambel Nordic Pulse Orchestra astus laupäeval koos maailmakuulsa bändiga Coldplay üles Glastonbury festivalil. Kontserti käis kuulamas üle 200 000 inimese ning BBC vahendusel jõudis see rohkem kui 7 miljoni silmapaarini.

Glastonbury festival toimub 600 hektari suurusel põllumaal ja seal osaleb umbes 200 000 inimest. Sellel aastal maksid piletid üle 420 euro. Kuulsustest olid kontserdil kohal näiteks Tom Cruise, Gillian Anderson ja Simon Pegg.

Festivalil astus peaesinejana üles Coldplay, keda saatis Kristjan Järvi ansambel Nordic Pulse Orchestra ehk NPO. Koos esitati kolm lugu: „Viva La Vida“, „We Pray“ ja „Human Kind“. „Nordic Pulse on aastaid minu bänd olnud ja on tuumikgrupp Läänemere Filharmoonikutes,“ räägib Järvi Õhtulehele. „See oli meie bändiliikmetele äge ja elumuutev kogemus. Lähtume ideest, et muusikaline kooslus, mis mängib orkestriinstrumente võib tegutseda bändina ja mitte jääda eelmisesse ajastusse kinni. See on orkestri evolutsioon, mis on silma jäänud nii Brian Enole kui ka Bastille’ile, nüüd tõmbas ka Coldplay meile tähelepanu,“ seletab Järvi. „Nad oleksid võinud Londonist leida väga häid mängijaid, aga arvan, et meie suhtumine ellu, loovusesse ja kohalolusse on just see, mis tekitab erilist huvi meie ja Eesti vastu – kõikide nende vastu, kes julgevad eristuda.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?