EI MINGIT HAPUKURGIHOOAEGA! Mart Soidro: raske võrreldagi, kumb on praegu huvitavam – sisepoliitika või jalgpall

Mart Soidro, literaat, 5. juuli 2024

Raske on suvel millelegi põhjalikult keskenduda, kui oled nii poliitika- kui ka jalgpallihuviline. Ei mingit hingetõmbeaega! Nali naljaks. Tegelikult üks ei sega ju teist. Päeval hoiad silma peal meie sisepoliitikal ja alates kella seitsmest õhtul oled jalgpallilainel. Pealegi: mida lähemale turniiri haripunkt jõuab, seda rohkem on puhkepäevi.

Mis puudutab meie poliitikat, siis nädal tagasi oli kõik veel lahtine. Kõigil oli huulil küsimus: kas Kallas läheb? Millal läheb? Kes saab tema mantlipärijaks? Aga ööl vastu reedet Brüsselis peetaval Euroopa Ülemkogul sai selgeks, et peaminister Kaja Kallasest saab Euroopa Liidu kõrge välisesindaja ja pärast seda pääses tulvavesi paisu tagant. Reformierakond kutsus hoolimata Kaja Kallase eriarvamusest ülehelikiirusel kokku juhatuse ja nimetas laupäeval kliimaminister Kristen Michali peaministrikandidaadiks.

Kaitseminister Hanno Pevkur, kes veel mõned päevad varem oli samuti valmis valitsemisvastutust võtma, loobus esmapilgul küllaltki ootamatult. Nagu ta ise ütles – stabiilsuse huvides, aga kõigile oli selge, et mingit šanssi juhatuses valituks saada tal ei ole.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?