FOTOD | Narkokuriteos süüdi mõistetud nõid Alisa Verde lahkus kohtumajast agressiivsena ja räusates: kõik, mida politsei räägib, on vale!

Merilin Lutsar, Foto: Robin Roots, Toimetas Timofei Sarap, 1. august 2024

„Kui ma enda raamatut esitlen, pole ühtegi lurjust saalis. Kui ma osalen protestides loomade kaitseks, teid, raisk, jälle ei ole,“ teatas kohtusaali saabunud saate „Selgeltnägijate tuleproov“ võitja Alisa Verde valjuhäälselt, et tema ajakirjanike kõrval istuda ei soovi. Narkokuritöös süüdistatud Alisa kaitsjat Peep Rajaveret kohtusaalis ei olnud.

Ringkonnaprokuratuur süüdistas 33aastast Alisat 0,4 grammi metonitaseeni ja protonitaseeni ebaseaduslikus omamises. See kraam leiti naise käekotist. Koos Alisaga astus kohtu ette ka 39aastane Eduard Kožanov, keda on varem neljal korral kriminaalkorras karistatud. Eduardi kodust leiti üle viie grammi pulbrit, mis sisaldas samuti metonitaseeni ja protonitaseeni. 

Kõnealused ained on tugevatoimelised sünteetilised opioidid, mis mõjutavad inimese keha ja vaimu sarnaselt teiste opioididega, kuid võivad olla isegi ohtlikumad. Need mõjutavad nii valu tajumist ja meeleolu kui ka organismi autonoomseid funktsioone, sealhulgas hingamist.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?