ÕL VIDEO | Breiktants teeb olümpiadebüüdi. Millise alaga on tegemist, kuidas võisteldakse ja kellest saavad ajaloo esimesed olümpiavõitjad?

Lenel Karu, video: Brandon Teder, 9. august 2024

Breiktantsus on kõige olulisemad elemendid top rock (püstine tants), downrock või footwork (maas tantsimine) ning powermove'id ehk erinevad trikid.

(Brandon Teder)

Juba homme teeb olümpiadebüüdi breiktants, mis on Pariisis tänavu ainus uus ala. Reedel asuvad medaleid püüdma 16 maailma parimat naistantsijat ning laupäeval on meeste kord. Mõlemal päeval selguvad ajaloo esimesed olümpiavõitjad sel alal. Mis on breiktantsus olulisemad elemendid, mille alusel tantsijate sooritust hinnatakse ja kuidas Pariisi OM selle spordiala tulevikuperspektiivi mõjutab?

DJ Renegade ja Storm on kaks tuntud tänavatantsupioneeri, kes on loonud vundamendi tänavuse olümpia hindamissüsteemiks. Mõlemad külastasid mõni nädal tagasi Eestit, viies Camp of Hip-Hop elustiililaagris läbi breiktantsu koolitusi ja erinevatel teemadel diskussioone. 

Camp of Hip-Hopi asutaja ja Eesti Tänavatantsijate Liidu president Joel Juhi sõnul on läinud 15 aastat aega, et leida tänavatantsijate laagriks õige koht ning 20 aastaga on toimunud palju. „Kui keegi küsib, et mis see 20 aastat Camp of Hip-Hoppi tähendab, siis see oleks nagu eile olnud. Ma ei alustanud seda, et mingit numbrit taga ajada,“ kinnitas Juht.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?