VÄGEV NAINE! Kertu Jukkum püüab esimese eestlannana läbida kolmekordse ultratriatloni: see on mu elu raskeim väljakutse

Liisa Mugra, 9. august 2024

„Püüan esimese eestlannana läbi teha kolmekordse ultratriatloni,“ räägib telenägu Kertu Jukkum, kel seisab homme ees tähtis start Ultra Triathlon Estonia võistlusel.

Kertu sõnul oli see Rait Ratasepp, kes ultratriatloni Eestisse tõi. Mõistagi on mees Vinnis toimuval võistlusel ka ise kohal. „Tema teeb seal kümnekordset – püüdes ühtlasi maailmarekordit. Mulle andis valida, kas kahe-, kolme-, või viiekordne. Püüan esimese eestlannana läbi teha kolmekordse ultratriatloni,“ räägib Kertu. See tähendab seda, et kolm päeva järjest tuleb ära teha täispika triatloni distantsid ehk 3,8 kilomeetrit ujumist, 180 kilomeetrit ratast ja täispikk maraton 42 kilomeetrit. Kertu start antakse homme hommikul kell 7. „Ratasepa kümnepäevane juba käib, seega oleme kolm päeva koos rajal. Lisaks teistele võistlejatele välis- ja kodumaalt,“ selgitab Jukkum. Plaanile on andnud oma õnnistuse Kertu lemmiktohter Muza Lepik ja treeningkava koostanud triatleet-treener Marti Alt.

Tähtsaks ürituseks on olnud Kertul aega treenida pool aastat, millest poolteist kuud tuli tervisemure tõttu treeningutest eemal olla. „Olen küll vaid ühe ultrajooksu ehk Haanja 100 teinud, ent kogenud, et tugev füüsis on oluline, kuid määravaks teguriks ultras on vaimutugevus,“ leiab ta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?